Orientering

IMG_8519
Gatubild Addis

Så var vi då framme i Addis Abeba. De första dagarna har vi haft för oss själva och vi har funnit oss tillrätta med alla nya intryck staden bjuder på. Gruppen som åker för att bland annat besöka projektet Mentormammor är en sammansättning av förtroendevalda och anställda inom Helsingborgs pastorat.

Man kan inte låta bli att jämföra med Sverige av det man ser, upplever, känner och luktar. Och det skapar många intressanta samtal och reflektioner. Allt ifrån det man missar i sin kommunikation med chauffören till hur vi förhåller oss till fattiga, pengar, varandra och Gud inte minst.

IMG_8503
Innergården på IEC

Men det som händer – händer. Idag skulle vi fira gudstjänst i ILC (internationella lutheranska kyrkan) men missade något i beskrivningen med vår chaufför som med glädje körde oss till IEC (internationella evangelikanska kyrkan). En miss som visade sig vara lika god som något annat visserligen. Vi hade sett fram emot att få knyta bekantskaper i den lutherska kyrkan men det blev inte så just idag.

I veckan som kommer ska vi besöka en rad olika människor och göra en del utflykter. Vi ska besöka Mekane Yesus Seminary och där få träffa Agne Nordlander. Seminariet utbildar bland annat präster i den lutherska kyrkan. Fokus för resan är att besöka Mentormammor projektet. Under ett par dagar ska vi få följa dem och vara med dem. Det låter simpelt när man läser det så här. Men det kommer vara dagar fyllda med intryck, dofter och upplevelser. Upplevelser som kommer förändra oss vare sig vi vill det eller inte.

IMG_8526Vår tanke är att kunna bära dessa nya tankar med oss hem. Kanske kan något av det vi upplevt ge en tanke som ger en annan tanke som blir till praktisk skillnad för många människor? Eller så hittar vi direkta beröringspunkter. Just nu är det endast vår Herre som vet.

2 thoughts on “Orientering

  1. Det känns fint att få följa er! ni finns i min a tankar o förböner.Spännande att få höra mera sen tycker Christina Holmén, syster t Lars Wikström som är med på resan. Men det är väl Christina som ingår i Mentomammagruppen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *