Vad ska Svenska kyrkan i Etiopien och göra?

IMG_8564Det är både krångligt och befriande att bli drabbad av nya perspektiv. Å ena sidan är det gott att få en annan bild av en händelse å andra sidan måste man förhålla sig. Dagen har bjudit oss på åtskilliga tillfällen till detta. Ett vanligt misstag kyrkor gör att är att utgå från att Jesus inte redan skulle vara på det ställe de besöker. Att man tror att man bär ”det rätta” med sig. Idag resonerade vi kring frågan varför det är viktigt att Svenska kyrkan finns i Etiopien.

Visst är det så att här finns mycket att göra. Att man med relativt små medel kan åstadkomma väldigt mycket. Att det är ett land i stöd kring diakoni och så vidare. Men primärt är ändå att vi har mycket att lära. Inte att vi ska lära dem utan att de kan lära oss. Så vad kan vi lära av Etiopien? Kanske kan vi lära oss något utav deras pionjäranda? Att inte stagnera utan kanske satsa mer och tydligare? Att vilja se människor komma till tro på den uppståndne och styra sin verksamhet till att så ska ske. Det är viktigt att våga utsätta sig för den relationen och spänningen. Den behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *