Det snurrar mest runt i huvudet…

mentor
Då vi ännu inte fått tillåtelse att publicera de bilder vi tagit lånar vi en från svenskakyrkan.se

Det är svårt att förstå. Ändå sitter man där på en liten säng i ett rum på 5 kvadratmeter, ett hem för fyra stycken. Det så trångt att vi behöver gå ut för att kunna väga den lilla flickan.
Vi har fått följa med en av mentormammorna på ett av sina hembesök. Den här gången går besöket in i en smal, smal gränd. Fram till ett litet rum. Där finns pappan, som snabbt springer och hämtar mamman och barnet när han ser att deras mentormamma är på ingång.

”Jag är henne evigt tacksam. Hon har blivit som en livspartner för mig och min familj”

Mentormamman förhör sig om hur familjen mår, om barnet har ätit ordentligt, om det finns några frågetecken osv. Den lilla flickan lyssnar uppmärksammat och hennes stora ögon vandrar mellan besökarna på hennes säng. Det är svårt att föreställa sig ett liv som detta. Hyran för det lilla rummet är hög, högre än deras inkomst. Pengarna de tjänar får de genom att sälja Injera, som är basen i en etiopisk middag.

Vi är alla stolta över att få vara med att bidra till mentormammor projektet. Arbetet hemma vid skrivbordet känns långt ifrån och i viss mån helt onödigt mitt i mentormammornas jobb. Att få se betydelsen av detta projekt, höra familjerna berätta, se barn som mår allt bättre och bättre, mammor som vuxit i sitt föräldraskap gör att det är värt varenda krona och vi går berörda men stolta därifrån.

8 thoughts on “Det snurrar mest runt i huvudet…

  1. Äntligen lite tid över att kolla er blogg om vad som händer på er resa till Etiopien, en spännande läsning, och får tankar på hur bra vi hardet i här hemma.
    Kram till er alla
    Wiweca i Raus

  2. Kul att få följa er resa. Vilka intressanta personer ni får träffa. Svenska kyrkan med dess personal gör en fin insats. Stolt att få vara er kollega. Kram på er alla ❤️

  3. Tack för en fin text. Det måste vara väldigt speciellt det ni är med om. Jag förstår att det mesta här hemma känns onödigt när man får se hur fattigt det verkligen kan vara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *