Änglarna bär grön tröja

IMG_8647En bit utanför Addis ligger Holeta. Det är ytterligare ett distrikt där mentormammorna tjänar barnen, mödrarna, familjerna och ytterst hela samhället. Intrycken börjar så sakteliga sjunka in. Fattigdomen, smutsen, solen och ljuden är inte det som tar över, utan berättelserna. De kommer närmare idag och sätter sig djupare. Idag har de blivit en del av oss och processen i våra hjärtan fortsätter obönhörligt, därför att det går inte att låta bli att höra det vi hör eller se det vi ser.

Tretton mammor ger av sin tid och av sig själva för att skapa relation med dem de möter. Ett imponerade arbete. Mentormammorna är inte där för att evangelisera eller prata om Jesus. De är där för att hjälpa undernärda barn, villrådiga mammor och kunna visa på en väg framåt. Familjerna ser en vän, någon att anförtro sig åt. Mentormammorna är där och delar smärtan, lidandet, glädjen, sången och hoppet. De är de största evangelisterna av oss alla. De är änglarna som bär grönt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *