selfie

Stora kontraster i ett litet huvud…

selfieIgår var vi i Holeta och firade gudstjänst. En tre timmar lång lovprisning som inte i alla avseenden var sådant vi var vana vid eller hade tänkt oss. Men som på många sätt berörde oss djupt. Efter att vi hade tackat för att vi hade fått vara med fick vi mottaga prästens hälsning till Svenska kyrkan Helsingborg. Han uttryckte sin tacksamhet för att vi står tillsammans i Gud och för att vi stödjer projektet Mentormammor. Han bad oss att fortsätta be för dem liksom de ber för oss. Givetvis passade Jacob och Anna på att ta en gruppbild när vi ändå var framme på scen.

Vi passade på att spela in en lite videosnutt från lovsången. [youtube https://www.youtube.com/watch?v=BfLt7mORhlo&w=420&h=315]

snowOch så plötsligt var men hemma igen till det här. Det känns så overkligt att ena dagen stå och dansa och sjunga med hundra andra människor och sedan 16 timmar senare skotta snö hemma i skåne. Det tar ett litet tag innan alla intrycken har landat i hjärtat. Och d et är nog en process som är individuell. Vi sju i gruppen har upplevt samma sak men ändå sju olika saker. Det har gjort kvällarnas samtal och summering intressanta. Den här bloggen kommer inte uppdateras inom det närmaste. Men tids nog kommer vi använda oss utav den men det märker ni förhoppningsvis då. Nu ska vi i gruppen fundera igenom hur vi ska presentera det här på bästa sätt.

Känslan av stolthet och ödmjukhet vill inte riktigt lämna mig. Jag är stolt över att Helsingborgs pastorat satsar pengar på Mentormammor projektet och även är en av de få pastoraten som når 1 % målet. Vi har sett den enorma insats som Mentormammorna gör och vad det betyder för familjerna och samhället. De är sannerligen beundransvärda!

Känslan av ödmjukhet dröjer kvar. Att se människors kamp, funderingar och processer gör oss ödmjuka. Etiopien är inget konstigt land med konstiga människor som tänker fel i ett antal frågor. Det är ett land som har mycket att lära oss. Men är vi beredda att lyssna?

Avslutar dagen med en passande spellista. Glöm inte att höja ljudet till max och lite till.
spotify:album:77pn7JMzW9X1RnYmdYSgxv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *